Warning: The magic method __set() must have public visibility and cannot be static in /home2/jozsade2/public_html/_framework/src/Classes/CPPClass.inc.php on line 33

Warning: The magic method __get() must have public visibility and cannot be static in /home2/jozsade2/public_html/_framework/src/Classes/CPPClass.inc.php on line 39
Szinkronmechanikás irodaszék
szlogen  
   
 

"Balance" Szinkronmechanikás irodai munkaszék

Az irodaszékben felhasznált műszaki megoldás fejlesztése abból a felvetésből indult ki, hogy a piacon kapható székekkel ellentétben - ahol a háttámla ellentartását bonyolult rugós szerkezettel oldják meg - ez az erő származhatna a székben ülő személy testsúlyából.

A konstrukció lényege, hogy az a test bármely pozíciójában - még a teljesen hátradőlt, szinte fekvő állapotban is - egyensúlyi helyzetben marad, a hátradőlésnél keletkező, a háttámlára nehezedő nyomást a test megemeléséből származó erő egyenlíti ki.

Bár az irodaszékben alkalmazott dinamikus ülést biztosító mechanikai szerkezet biztosítja azt, hogy a háttámlának a testre kifejtett nyomása automatikusan alkalmazkodjon a felhasználó testsúlyához, mégis lehetőség van arra, hogy a felhasználó egyéni igényének megfelelően szabályozza ezt az erőt. Az ülőlap alatt elhelyezett szabályzó az óramutató járásának megfelelő irányba forgatva a relatív háttámla nyomás csökken, ellenkező irányba forgatva pedig nő. A háttámla nyomásának beállításakor azt kell figyelembe venni, hogy a végzett tevékenység során mely testtartás a meghatározó. Előredőlt testtartás esetén (pl: kézírás közben) a nagyobb háttámla nyomás a kedvezőbb, hátradőlt ülési pozícióban végzett számítógépes munkánál pedig az enyhe háttámla nyomás a kényelmesebb.