Warning: The magic method __set() must have public visibility and cannot be static in /home2/jozsade2/public_html/_framework/src/Classes/CPPClass.inc.php on line 33

Warning: The magic method __get() must have public visibility and cannot be static in /home2/jozsade2/public_html/_framework/src/Classes/CPPClass.inc.php on line 39
Eladásösztönzés
szlogen  
   
Lépjünk túl a közhelyen, miszerint a jó bornak nem kell cégér, nézzük meg, hogy ma egy terméknek milyen lehetőségei vannak a sikeres szereplésre. Lehet például egy multinacionális cég terméke, amit a világ nagy részén (vagy akár csak egyetlen kontinens is) ismernek. Az is jó megoldás, ha termékünk jó időben jó helyen van: ásványvíz a sivatagban vagy szemvédő napfogyatkozáskor. Bejöhet az is, ha milliárdokat tudunk reklámkampányra költeni, vagy épp ellenkezőleg, a személyes meggyőzésre alapozva hálózzuk be fogyasztóinkat. Ha egyik út sem tűnik igazán Önhöz illőnek, akkor legyünk együtt okosak és hatékonyak!

A termék marketingtámogatásához számos eszközt választhatunk. A hatékony költségfelhasználás érdekében ezek közül ki kell választani azt vagy azokat az eszközöket, amelyekkel biztosan elősegítjük a termék ismertségét és népszerűségét, ösztönzünk a kipróbálásra vagy jutalmazzuk a márkahűséget.

MARKETING KOMMUNIKÁCIÓ

"A termék a gyárban készül. Amit a fogyasztó megvásárol az a márka."

(Stephen King - WPP Group, London)


Fenti mottónk igazságtartalmát valószínűleg nemcsak gyártóként, hanem egyszerű vásárlóként Ön is tapasztalja. Az alábbiakban bemutatjuk marketinges gondolkodásmódunkat, szakmai hozzáállásunkat, hogy Ön könnyebben eldönthesse, mi vagyunk-e a megfelelő partner. Részünkről várjuk a kihívást.

Az átgondolt kommunikáció eredménye a sikeres értékesítés, alapja pedig a kommunikációs stratégia. Véletlenül is elérhetjük az eredményt, amit kitűztünk, de a tapasztalat azt mutatja, hogy minden 10 új termék közül 8 megbukik az első évben. Vajon miért megy kárba olyan sok befektetett munka és pénz?

Soktényezős egyenlet a marketingkommunikáció területe, de szándékosan nem használjuk a sokismeretlenes jelzőt. Minden tényező megismerhető, sőt meg is kell ismerni azokat. Melyek is ezek? Nem lehet figyelmen kívül hagyni többek között az alábbi fő csoportokat:

Célcsoport: kora, vásárlási-, fogyasztási szokásai, médiahasználata, attitűdjei, világnézete, döntéshozó-e vagy divatkövető, stb. Szűken határoljuk be, vagy tágan: vagyis sokakat találjunk el kismértékben vagy keveseket intenzíven?

Üzenet kibocsátója:
milyen az ismertsége, relevanciája, hitelessége. Piaci helyzete, konkurenciája, elérendő célja. Eddigi kommunikációja, marketing sikerei, kudarcai

Média: melyik eszköz mire alkalmas, mennyi információt bír el, mikor érjük el hatékonyan a célcsoportot, mennyibe kerül az ingerküszöböt meghaladni?

Üzenet: hangvétele hogyan tud legjobban illeszkedni a célcsoport habitusához, érthető-e, világos-e tömör-e az üzenet, odavonzza-e a figyelmet, és megtartja-e?

Számos más tényezőt is sorra veszünk megbízóink marketingstratégiájának kialakításakor. Ez alapján dolgozzuk ki a kreatív koncepciót, amely az üzenet hatékony megfogalmazásához, stílusának kialakításához jelent biztos alapot.

REKLÁMTERVEZÉS, MARKETING TANÁCSADÁS

Mióta ismertté lett David Ogilvy reklámguru aranyköpése, vele együtt sokan gondolják, hogy a reklámtevékenységre fordított összeg valóban az ablakon kidobott pénz, legalábbis felerészben. Ha Ön csak a másik felét szeretné elkölteni, akkor ebben tudunk segíteni.

A reklámtervezés nem csupán pragmatikus feladat, hanem kreatív kihívás. És viszont is igaz: nemcsak öncélú kreativitás, hanem célorientált alkalmazott művészet. Minden zseniális reklámötletet szívesen fogadunk, és ha fáj is érte a szívünk, minden zseniális reklámötletet elvetünk, ha nem a céljaink elérését szolgálja.

Meghívott külsős kreatív szakemberekkel brain-stormingokat, ötletrohamokat tartunk, hogy minél mélyebbről, minél gazdagabb területről minél több ötletet meríthessünk. Ezt követik az elemzések, aztán kidobjuk, ami öncélú, és továbbfejlesztjük, ami hasznos. Ezek az ötletek a feladat alapján lehetnek kommunikációs ötletek, melyek a megfelelő reklámüzenetet keresik. Lehetnek a marketing eszközökre vonatkozó ötletek: milyen új vagy bevált médiát, technikát érdemes alkalmazni. Eladásösztönző akciókat is tervezünk. DM, promóció, internetes aktivitások.